Hidrologii au emis o noua avertizare cod rosu pe raul Prut, pe sectorul Stanca aval - Falciu aferent judetelor Botosani, Iasi si Vaslui si pe sectorul Sivita - Dunare, aferent jud. Galati. Avertizarea a intrat in vigoare joi, 8 iulie, la ora 10.00 si expira vineri la ora 16.00.

Avertizare Hidrologica 08.07.2010Foto: INHGA

Se mentine totodata avertizare cod portocaliu pe raul Prut in sectorul Falciu-amonte Sivita aferent judetelor Vaslui si Galati si pe raul Siret pe sectorul Sendreni-Dunare (jud.Galati) si pe Tisa (judetul Maramures).

De asemenea, hidrologii au instituit cod galben pe raul Prut sector Oroftiana-Radauti Prut (jud. Botosani), pe Jijia sector aval Victoria-Prut aferent judetului Iasi si pe cursurile superioare ale Dambovitei, Ialomitei, Prahovei si Teleajenului si pe afluentii acestora, aferente judetelor Arges, Dambovita, Prahova.

Izolat, vor avea loc cresteri importante de debite pe alte rauri mici din zonele de deal si munte din sudul tarii.

Fenomenele vizate: mentinerea nivelurilor peste cotele de pericol, inundatie si atentie, datorita propagarii viiturilor formate anterior si scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efect de inundatii locale.