Directoarea filialei Caransebes a Universitatii Hyperion Bucuresti si un student in anul terminal al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii au fost arestati preventiv, fiind acuzati de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie ca au pretins si acceptat suma de 1.500 de euro de la 33 studenti, in schimbul garantarii ca vor promova examenul de licenta indiferent de cunostinte, anunta DNA.

Acestia au fost retinuti pentru 24 de ore de catre procurorii anticoruptie miercuri, 7 iulie. In aceiasi zi, Tribunalul Timis a hotarat arestarea preventiva pentru 29 de zile.

"In cursul lunii mai 2010, inculpatii Guma Nicoleta si Tacota Eugen, profitand de influenta pe care au lasat sa se creada ca o au asupra membrilor comisiilor de sustinere a examenului de licenta la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Hyperion din Bucuresti au pretins si acceptat de la un numar de 33 studenti ai acestei facultati cate 1.500 euro de la fiecare dintre acestia, promitand si garantand ca vor promova acest examen indiferent de nivelul cunostintelor de specialitate", informeaza DNA.

UPDATE Nicoleta Guma este membru PDL, avand si o functie de conducere in filiala din Caransebes: ea detine functia de secretar executiv al Biroului Permanent Local, potrivit site-ului organizatiei.