Presedintele Traian Basescu a anuntat, luni, la Dorohoi, ca 2010 este ultimul an in care Guvernul se mai implica financiar pentru sprijinirea familiilor ale caror case sunt afectate de inundatii.

Seful statului a precizat ca fiecare proprietar trebuie sa isi asigure imobilul astfel incat in situatii de urgenta sa poata fi despagubit.

"Trebuie sa retinem ca este ultimul an cand Guvernul se mai implica cu bani. Casele trebuie asigurate. Asta e", a afirmat seful statului, citat de Agerpres.

Seful statului a dat totusi asigurari ca se vor distribui materiale de constructii acolo unde casele trebuie demolate si vor primi sprijin si familiile ale caror imobile nu necesita demolarea.

Dorohoi, vineri, 2 iulie, Traian Basescu: La anul, daca nu ai casa asigurata, nu va mai intreaba nimeni nimic

Si vineri seara, tot la Dorohoi, presedintele Traian Basescu a declarat, ca sinistratii din judetele afectate de inundatii vor fi ajutati cu materiale de constructie pentru a-si reface locuintele, el precizand ca banii vor proveni de la bugetul de stat, dupa ce "se va taia de la educatie si sanatate". Seful statului a mai precizat ca acesta este ultimul an in care statul le mai da oamenilor afectati de inundatii materiale pentru a-si reface casele, spunand ca locuintele trebuie asigurate.

"Este evident ca lucrurile se repeta (n.r. - inundatiile) si ce e esential este sa avem casele asigurate. Asa cum asiguram masinile sa avem si casele asigurate. Bugetul de stat nu poate fi un platitor anual de constructii de case noi pentru ca unele s-au daramat sau au fost afectate de ape", a spus Traian Basescu, dupa ce a vizitat doua cartiere din municipiul Dorohoi, afectate de inundatii.

"Este ultimul an cand se dau materiale pentru refacerea caselor. La anul, daca nu ai casa asigurata nu va mai intreaba nimeni nimic", a mai spus presedintele Traian Basescu.