Judecatorea Elena Turcu a fost trimisa in judecata de procurorii Parchetului instantei supreme pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, avand in sange o imbibatie alcoolica ce depaseste limita legala, anunta Mediafax.

Procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au trimis-o in jduecata pe Elena Turcu, in 1 iulie, aceasta urmand sa fie judecata in libertate, informeaza, duminica, PICCJ.

Anchetatorii au stabilit ca, in 14 mai 2007, in timp ce se deplasa cu autoturismul marca Dacia Logan, Elena Turcu a lovit, in dreptul unei pizzerii, motoscuterul condus de martorul D.A. care, conform propriilor sustineri, ar fi reusit sa evite coliziunea urcand pe trotuar.

Constatand ca soferul pe care il considera vinovat nu opreste, martorul a urmarit masina cu intentia de a-i cere explicatii.

In dreptul unei cofetarii autoturismul magistratului a acrosat oglinda unui taxi stationat, in care se afla soferul acestuia, fara a opri nici de data aceasta, motiv pentru care taximetristul a plecat in urmarirea masinii, pentru a cere, de asemenea, explicatii.

Incidentul a fost observat de doi martori care, urmarind masina Elenei Turcu, au ajuns primii la locul in care aceasta a oprit cu intentia de a parca si i-au reprosat acesteia faptul ca "era sa dea peste ei".

In acest moment, un martor, vecin al judecatorului, a intervenit in apararea sa si l-a lovit pe martorul D.A. cu pumnul in zona fetei si l-a imbrancit pe celalalt martor, dupa care a parasit parcarea intrand in bloc.

Judecatorului i s-a solicitat in mod repetat si insistent sa sufle in aparatul alcooltest, cerere pe care a refuzat-o de mai multe ori. In final, a fost de acord, insa aerul nefiind expirat in mod corespunzator, aparatul folosit nu a dat rezultate concludente si nu a eliberat printuri. Ulterior, Turcu a fost condusa la Spitalul Judetean Targoviste - Unitatea de Primire Urgente unde i s-a recoltat o proba de sange.

Din buletinul de examinare clinica rezulta ca aceasta "pare sub influenta alcoolului" si ca de la aceasta a fost recoltata o singura proba de sange la ora 23.40, iar motivul pentru care cea de-a doua proba nu a mai fost prelevata nu s-a consemnat in formular.

Persoanele prezente au aratat ca magistratul ar fi refuzat in mod expres recoltarea celei de-a doua probe, Turcu negand acest lucru, ea precizand ca nu i-a mai fost solicitata o alta proba de sange si ca nici nu a cerut din proprie initiativa o a doua recoltare.

Conform buletinului de analiza toxicologica emis de Serviciul de Medicina Legala Ploiesti rezulta ca in proba predata spre analiza s-a decelat o intoxicatie etilica de 1 gr %o.

Dosarul a fost initial inregistrat la Parchetul de pe langa Judecatoria Targoviste, care, prin ordonanta din data de 16 mai 2007 l-a trimis Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, avand in vedere faptul ca la momentul respectiv, Turcu Elena era presedinte al Sectiei penale a Tribunalului Dambovita.

O zi mai tarziu, cazul ade procur fost declinat Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, avand in vedere gradul profesional (judecator de curte de apel) al judecatorului.

In 16 decembrie 2009, fata de Elena Turcu s-a luat masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea de domiciliu, masura care a fost revocata de Inalta Curte de Casatie si Justitie in 29 decembrie 2009.

Dosarul a fost trimis pentru judecata Inaltei Curti de Casatie si Justitie.