Promovabilitatea la examenul de bacalaureat din acest an a fost, la nivelul national, mai scazuta cu 10 pana la 15 procente fata de anul trecut, a declarat pentru Mediafax ministrul Educatiei, Daniel Funeriu. Potrivit acestuia, situatia se datoreaza, cel mai probabil, masurilor de combatere a fraudelor in organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat luate in acest an.

"Anul acesta a fost o examinare foarte serioasa", au afirmat surse din interiorul Ministerului Educatiei, citate de Agerpres.

Anul trecut, peste 78% dintre elevii care au sustinut examenul de bacalaureat au promovat, potrivit datelor comunicate de Ministerul Educatiei, dupa solutionarea contestatiilor depuse de candidati.

In 2008, procentul exact al candidatilor care au obtinut media minima de promovare, adica 6, a fost de 78,26%, fata de 80,78%, in 2007.

Doar 58,92% au promovat in Bucuresti

Promovabilitatea la examenul national de bacalaureat din Capitala a fost in 2010 cu 17,18 procente mai mica decat anul trecut, astfel ca numai 58,92% dintre candidatii prezenti la test au obtinut medii de promovare, respectiv minimum sase, potrivit unor statistici ale MECTS, anunta Mediafax.

"In 2010 a fost un examen adevarat. Examenul oral a fost corect, iar la scris nu s-a mai putut copia dupa ce ministrul Educatiei i-a scanctioat pe cei care au incercat sa fraudeze exemenul", au explicat, duminica, pentru Mediafax surse din minister.

Rezultatele la Bacalaureat 2010 au fost anuntate duminica si afisate si pe site-ul destinat examenului de bacalaureat http://bacalaureat.edu.ro/2010.