In ultimele 24 de ore au fost afectate de inundatii 14 localitati din sase judete (Arges, Covasna, Galati, Ialomita, Prahova si Tulcea) si au fost evacuate din calea apelor 56 persoane, potrivit bilantului transmis duminica de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

In total, au fost afectate 450 gospodarii, curti si anexe gospodaresti si 22 de locuinte.

Au fost inundate 1.324 hectare teren arabil, pasuni si fanete, sapte obiective socio-economice, doua drumuri comunale, zece podete si 14 punti pietonale.

In tara, bilantul celor care au murit in urma inundatiilor este de 23 de persoane.

Pentru inlaturarea si diminuarea efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice au actionat 1.192 angajati ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, 347 ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, 152 ai Inspectoratului General al Politiei Romane, 60 ai Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, alaturi de alti 1.052 angajati din cadrul MApN si ai altor structuri.

In total, s-a intervenit cu 434 mijloace de interventie, din care 226 din dotarea inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta, precizeaza IGSU.

In intervalul 3 - 4 iulie, debitul Dunarii la intrarea in tara, in sectiunea Bazias, a fost in scadere, acesta fiind de 12.600 mc/s, peste media multianuala a lunii iulie (5.350 mc/s), tendinta ce se va pastra si in urmatoarele zile. In intervalul urmator, debitele vor fi in scadere pe sectorul Gruia-Bechet, in stationare la Corabia si in crestere pe sectorul Turnu Magurele - Tulcea.