Un tanar in varsta de 26 de ani din judetul Suceava, dat disparut in urma cu 4 zile dupa ce a fost surprins de o viitura in timp ce se afla in masina, a fost gasit mort de echipele de interventie, anunta Agerpres.

Scafandrii apartinand Unitatii Speciale de Interventie in Situatii de Urgenta a IGSU au gasit cadavrul in apele paraului Hatnuta, pe raza comunei Serbauti, zona Calinesti - Cuparencu.

Bilantul persoanelor care au murit in urma inundatiilor a ajuns astfel la 23 in tara, dintre care 6 in judetul Suceava.

In ultimele 24 de ore au fost afectate 36 de localitati din 12 judete: Bacau, Botosani, Brasov, Dambovita, Galati, Hunedoara, Ialomita, Mehedinti, Mures, Olt, Tulcea si Valcea, 54 persoane au fost evacuate, potrivit unui bilant al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

In total, au fost afectate 1.600 gospodarii si anexe gospodaresti, 29 subsoluri, 1.197 locuinte, iar o locuinta a fost distrusa.

Au fost inundate 1.504 hectare teren arabil, 1.148 hectare pasuni si fanete, 20 hectare paduri, sapte obiective socio-economice, un drum national, patru drumuri judetene, 11 drumuri comunale, noua podete, iar 111 fantani au fost colmatate.

Incepand cu data de 2 iulie, ora 17.00, prefectul judetului Ialomita a instituit stare de alerta in localitatile Fetesti, Stelnica si Bordusani.

Totodata, din aceeasi data a incetat starea de alerta in localitatile Siret, Liteni, Dolhasca, Gramesti, Zamostea, Zvoristea, Adancata, Hantesti, Siminicea, Dumbraveni, Veresti si Fantanele, din judetul Suceava.

Sinistratii din Saucesti au inceput sa primeasca ajutoare sambata, constand in apa, paine, faina, zahar, conserve si paturi, transmite Mediafax.

Conform primelor estimari ale autoritatilor locale, apele revarsate ale Siretului au afectat o treime din gospodarii, la ora actuala la Saucesti apele fiind in retragere.

Primele ajutoare au inceput sa soseasca sambata in zona si sunt impartite sinistratilor care au dormit in corturile special amenajate pentru ei de armata: apa, paine, faina, zahar, conserve si paturi.

Alti 158 de localncii au fost cazati la trei internate ale unor licee din municipiul Bacau, iar restul s-au refugiat la rude si prieteni.