Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat ca "va trage la raspundere" conducerea Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), pentru ca ''si-a exagerat atributiile'', defrisand arbori din jardiniera Dambovitei. Astfel, directorul ALPAB, Radu Popa, ar putea fi sanctionat cu o amenda cuprinsa intre 1.000 si 10.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), edilul sef al capitalei Sorin Oprescu nu a solicitat si nu a aprobat niciun fel de actiune prin care ALPAB sa poata defrisa arborii din jardiniera Dambovitei.

Mai mult, sustine sursa citata, prin nota data de primarul general in 7 aprilie, se cerea ALPAB-ului plantarea alveolelor libere din plantatia de aliniament (si nu din Jardiniera) situate de o parte si de alta a raului Dambovita, precum si intretinerea spatiului verde aferent jardinierei.

''Nici primarul general si nici specialistii din cadrul Departamentului de Mediu din PMB nu au solicitat/aprobat taierea acestor arbori. Consideram ca ALPAB si-a exagerat atributiile, motiv pentru care primarul general va trage la raspundere conducerea institutiei pentru incalcarea dispozitiilor date.(...) Primarul general considera complet nejustificata actiunea ALPAB in conditiile in care Municipalitatea a demarat o ampla campanie de mentinere, reabilitare, extindere si intretinere corespunzatoare a spatiilor verzi in vederea imbunatatirii calitatii mediului/aerului in municipiul Bucuresti'', se mai arata in comunicatul PMB.

Reactia Primariei Capitalei vine in urma aparitiei in presa a unor articole care semnalau defrisarea unor arbori de pe malurile Dambovitei pe motiv ca o mare parte a acestora sunt ''in declin biologic avansat, au crengi rupte si sunt dezechilibrati'', informeaza Agerpres.

Consilierii generali au votat, in sedinta CGMB de miercuri, ca jardiniera Dambovitei sa fie reabilitata si, de asemenea, au aprobat, trecerea malurilor Dambovitei din administrarea sectoarelor 3, 4, 5 si 6 in cea a ALPAB.

Potrivit proiectului, malurile Dambovitei vor fi inscrise in cartea funciara ca proprietate a municipalitatii. In noua hotarare, edilul-sef al Capitalei argumenteaza ca jardiniera Dambovitei apartine de drept municipiului Bucuresti, invocand un decret al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste Romania din 1987.