Sergiu Bahaian a fost trimis in judecata, impreuna cu alte cinci persoane, de catre procurorii DIICOT, sub acuzatia ca au constituit un grup infractional organizat pentru a induce in eroare mai multe firme, cu ocazia incheierii unor contracte de leasing, transmite Mediafax. Prejudiciul total este de 2,7 milioane lei.

Procurorii DIICOT Constanta i-au trimis in judecata pe Sergiu Bahaian, Valentin Slepac, Adrian Grigoras, Edward-Marian Marculescu, Dan-Liviu Iovan si George - Florian Oprea, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, omor si instigare la omor deosebit de grav, a anuntat vineri DIICOT.

Procurorii au stabilit ca acestia, in perioada decembrie 2007 - mai 2008, la initiativa lui Bahaian, au constituit un grup infractional organizat cu scopul de a obtine in mod ilicit beneficii materiale importante, prin inducerea in eroare a mai multor societati comerciale, cu ocazia incheierii si executarii unor contracte de leasing.

Prin aceste fapte a fost cauzat un prejudiciu total de 2.706.948,7 lei (echivalentul a 640.939,98 euro), care nu a fost recuperat.

De asemenea, Valentin Slepac si Adrian Grigoras sunt acuzati ca, la instigarea lui Sergiu Bahaian, cu premeditare si pentru a se sustrage de la urmarirea penala, i-au ucis pe Lucian Cernat, Emilian Leonte, Ionel Ulezu si Petrica Captalan, fosti membri ai grupului infractional.

Slepac si Grigoras, suspectati de comiterea celor patru crime si a numeroase infractiuni economice, au recunoscut faptele comise si au sustinut ca au comis crimele la initiativa lui Sergiu Bahaian, fiindu-le frica de acesta, potrivit anchetatorilor.

Pe numele unor membri ai grupului au fost infiintate sau preluate, la initiativa lui Sergiu Bahaian, aproximativ 40 de societati comerciale cu diverse obiecte de activitate, prin intermediul carora au desfasurat o multitudine de operatiuni comerciale, constand in principal in achizitii de marfuri care erau platite cu instrumente de plata fara acoperire, in obtinerea in mod fraudulos a unor finantari prin gajarea aceluiasi bun in mai multe randuri, la diverse banci, precum si achizitionarea in sistem leasing a unor autoturisme prin intermediul unei societati comerciale infiintate pe o identitate fictiva.

Unii dintre membrii grupului, Lucian Cernat, Emilian Leonte, Ionel Ulezu si Petrica Captalan, au fost omorati pentru a nu divulga autoritatilor modalitatea ilicita in care s-au desfasurat activitatile comerciale prin intermediul firmelor la care acestia erau asociati/administratori.

  • Lucian Cernat a fost ucis in anul 2006, fiind aruncat in Dunare de pe podul rutier de la Cernavoda, dupa ce initial a fost sedat si adus in stare de ebrietate.
  • Emil Leonte a fost omorat in anul 2008, cu mai multe lovituri de ciocan in cap, cadavrul acestuia fiind aruncat in canalul Dunare-Marea Neagra.
  • Ionel Ulezu a fost omorat tot in anul 2008, fiind ingropat de viu dupa ce fost sedat si adus in stare de ebrietate. Cadavrul sau a fost gasit intr-o curte din satul Magura, comuna Cerchezu, judetul Constanta, intr-o groapa de aproximativ doi metri adancime, sub o placa de beton deasupra careia era construit un WC.
  • Petrica Captalan a fost omorat in 2008, dupa ce a fost lovit in cap cu o bata si ingropat imediat intr-o groapa, la aproximativ un metru adancime, deasupra cadavrului fiind pusa o placa din beton astupata cu pamant.

Seful DIICOT Constanta, Laurentiu Bratosin, declara, la mijlocul lunii ianuarie, ca este posibil sa fi existat si alte victime ale liderilor acestei retele, insa nu exista aceasta certitudine.

In 9 iunie, Sergiu Bahaian, alaturi de 14 persoane, a mai fost trimis in judecata intr-un alt dosar, pentru inselarea a 35 de firme din Bucuresti si din tara, precum si pentru constituirea unui grup infractional organizat, cauza judecandu-se la Tribunalul Ialomita.