Cateva sute de persoane din sapte localitati din judetul Botosani, aflate in zona inundabila Mihaileni-Tudora, ar putea fi evacuate, marti seara, din cauza pericolului de inundatii pe raul Siret.

Subprefectul de Botosani Daniel Moruzi a declarat ca in acest moment autoritatile merg "din poarta in poarta" si le explica oamenilor care este pericolul inundatiilor, pentru a intelege si a nu exista probleme in cazul in care se va impune evacuarea, informeaza Mediafax.

In prezent Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Botosani preia datele de la primarii comunelor situate in zonele inundabile, pentru a sti cu exactitate cate persoane vor fi evacuate, precum si locul in care acestea vor fi adapostite.

Prefectul judetului Botosani a transmis Guvernului un proiect de hotarare prin care solicita acodarea, din fondul de rezerva al statului, a 46.000 de cutii de conserve, 40.000 de litri de apa minerala si 20 de tone de motorina.

Conform ultimului bilant al ISU Botosani, in municipiul Dorohoi au fost afectate de inundatii 2.600 de persoane si aproximativ 900 de locuinte si gospodarii. Localitatea nu este alimentata cu apa si sunt probleme si cu alimentarea energiei electrice in sase zone.

Din acest motiv, inspectorul general scolar Ada Macovei a solicitat autoritatilor sa remedieze defectiunile tehnice aparute la Liceul Ghica si Liceul Regina Maria din municipiul Dorohoi, unde miercuri urmeaza sa se sustina bacalaureatul.

Pentru persoanele evacuate, Primaria municipiului Botosani a identificat si pus la dispozitie 60 de locuri de cazare la Spitalul Municipal Dorohoi, 60 de locuri la Seminarul Teologic Botosani si 100 de locuri la Scoala Speciala.

In judetul Botosani sase persoane au murit in urma inundatiilor de luni seara.