Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a estimat, marti, la videoconferinta cu prefectii, ca pagubele inundatiilor vor fi mai mari de 0,6% din PIB, ceea ce inseamna foarte mult, anuntand ca se va apela la Fondul de Solidaritate al UE.

Blaga a precizat ca s-au inceput deja demersurile pentru accesarea Fondului de Solidaritate pus la dispozitie de Uniunea Europeana si le-a cerut prefectilor si subprefectilor sa faca o evaluare exacta a pagubelor produse de inundatii, pentru ca vor veni experti care vor verifica datele comunicate.

''Pagubele nu vor atinge in niciun caz suma de trei miliarde de euro, dar vor fi mai mari decat 0,6% din PIB, ceea ce inseamna foarte mult. Rog o evaluare exacta a pagubelor, in maxim 10 zile de la stabilizarea situatiei, pentru ca vor veni experti ai Uniunii Europene si vor verifica'', a spus Blaga, citat de Mediafax.

Premierul Emil Boc a spus ca in sedinta de miercuri a Guvernului vor fi alocate cate 5.000 de lei familiilor care au persoane decedate din cauza viiturilor si ca, de la caz la caz, vor fi alocate fonduri si altor familii.

19 persoane din judetele Suceava, Botosani, Cluj, Alba, Bacau, Iasi si Vrancea au decedat in urma inundatiilor, din care 14 in ultimele 24 de ore.