Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a prezentat joi dupa amiaza la Directia Nationala Anticoruptie, unde a fost convocat de anchetatori pentru a da o declaratie, in calitate de martor, in dosarul in care a fost arestat preventiv patronul postului de televiziune OTV, Dan Diaconescu.

Sorin OprescuFoto: AGERPRES

La intrarea in sediul DNA, Oprescu a aratat ca nu stie precis despre ce este vorba, precizand doar ca intelege ca trebuie sa dea o declaratie de martor in dosarul in care Dan Diaconescu este cercetat pentru santaj, potrivit Mediafax.

Unul dintre avocatii lui Diaconescu, aflat in fata DNA la momentul sosirii primarului general, a explicat ca, la un moment dat, intr-o discutie telefonica interceptata, Dan Diaconescu ar fi fost intrebat de interlocutor "daca a vorbit cu primarul".

Avocatul a aratat ca ulterior, atunci cand l-au audiat pe Diaconescu, procurorii i-au cerut clientului lor sa precizeze cu claritate despre ce primar ar fi fost vorba in acea discutie si daca acesta nu era cumva primarul din Zarand, Ion Mot.

Diaconescu le-ar fi precizat atunci procurorilor ca el nu a vorbit niciodata cu Ion Mot si ca, in schimb, putea fi vorba fie de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, fie de primarul Marian Vanghelie sau de primarul Andrei Chiliman, edili pe care el i-a avut invitati in diverse emisiuni.

UPDATE - La iesirea din sediul DNA, Sorin Oprescu a declarat ca nu este el "primarul" din declaratiile date procurorilor de Dan Diaconescu.

"Nu sunt eu primarul. (...) Nu am fost niciodata santajat de presa. Si nu numai de presa, de nimeni", a spus Oprescu. "Nu mi s-au cerut vreodata bani sa merg la emisiuni tv", a subliniat el.

Primarul Capitalei a mai declarat ca, la audieri, si-a exprimat si parerea personala despre Dan Diaconescu, pe care-l considera "un om si un prieten ok". Totodata, Oprescu este de parere ca Diaconescu va fi eliberat vineri, cand se judeca recursul.

Intrebat de reporteri care este relatia sa cu patronul OTV, Oprescu a explicat ca au devenit prieteni dupa ce "l-a vazut cum arata si pe dinauntru", precizand ca l-a operat la un moment dat pe Dan Diaconescu.

"Imi aduc aminte ca nu voia sa se opereze. Zicea ca nu are nimic pe dinauntru. Ei bine, avea. Dar nu a mai avut dupa ce l-am operat eu", a povestit Oprescu.

Judecatoria sectorului 1 Bucuresti a decis, miercuri, arestarea lui Dan Diaconescu si a lui Dorel Parv, acuzati de santajarea primarului comunei aradene Zarand, Ion Mot (PC), instanta admitand cererea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de emitere a unui mandat pentru 29 de zile.

Judecatoria sectorului 1 arata in motivarea deciziei de arestare a lui Dan Diaconescu ca acesta a profitat de avatajele profesiei de jurnalist si a folosit in interes personal informatiile obtinute, o astfel de "conduita infractionala" fiind practicata si de alti angajati ai postului TV.

Recursul in acst caz va fi judecat vineri, la Tribunalul Bucuresti.