O femeie din Ocna Mures a murit dupa ce casa in care locuia a fost luata de o viitura puternica, anunta Mediafax. In utimele 24 de ore, numarul judetelor afectate de fenomenele meteorologice a scazut in ultimele 24 de ore la 10 - Alba, Arad, Botosani, Cluj, Dolj, Iasi, Neamt, Salaj, Suceava, Vrancea, anunta Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, citat de Agerpres.

Au fost evacuate 147 de persoane, din care 118 in Arad, 24 in Botosani si 5 in Cluj.

In total, sunt inundate 1.726 gospodarii si locuinte, 34,2 km drumuri judetene, 81 km drumuri comunale, 88 poduri si podete, iar 753 fantani sunt colmatate.

Inundatiile au ucis aproape 150 de animale din gospodarii in judetul Alba. Aici, cele mai afectate localitati sunt Ocna Murse, Lopadea Noua, Aiud, Ciumbrud si Hoparta.

Zeci de animale au murit si in judetul Cluj, unde peste 16.000 de hectare de culturi au fost inundate.

"In urma inundatiilor, opt case sunt in pericol de surpare, din care cinci in satul Calata, comuna Calatele, si trei in satul Prunis, comuna Ciurila. Trist este ca avem afectate peste 16.000 de hectare de culturi agricole inundate, gradul de afectare fiind cuprins intre 60 si suta la suta. Sunt 107 poduri si podete afectate, din care 19 distruse si 279 fantani afectate", a spus prefectul Florin Stamatian, citat de Mediafax.

Pompierii militari din Falticeni si Suceava au evacuat apa din case si gospodarii si au creat un dig de protectie pe paraul Rasca, potrivit purtatorului de cuvant la ISU Suceava, Alin Galeata, citat de Agerpres.