Patronul OTV, Dan Diaconescu si realizatorul TV Doru Parv au fost retinuti, marti dimineata, de procurorii DNA​ pentru 24 de ore. Sunt acuzati de santaj si amenintare, transmit televiziuinile de stiri. La DNA Parv a fost confruntat, luni noaptea, cu patronul OTV Dan Diaconescu. Marti dupa-amiaza, cei doi vor fi prezentati judecatorilor cu propunere de arestare preventiva.

Dan Diaconescu, cu catuseFoto: NewsIn

Ei sunt acuzati ca ar fi cerut 200.000 de euro de la primarul comunei Zarand, Ion Mot, pentru a nu difuza pe OTV un film cu averea presupus ilicita a edilului.

Avocatul lui Dan Diaconescu, Daniel Fenechiu, a declarat dupa retinerea clientului sau ca este un dosar politic impotriva lui Diaconescu.

Avocatul a mai spus ca a atacat ordonanta de retinere si ca, azi-noapte, nu li s-a prezentat nicio proba in dosar.

Fenechiu a mai spus ca invinuirea lui Diaconescu este un lucru suspect si ca procurorii DNA au vrut clar sa-l retina pe patronul OTV pentru ca Dan Diaconescu nu a fost lasat sa plece de la DNA azi-noapte pana la sosirea lui Doru Parv de la Arad pentru a fi audiat.

La iesirea de la DNA, Dan Diaconescu a spus : "Am fost tras pe sfoara!"

Cei doi urmeaza sa fie prezentati judecatorilor de la Judecatoria Sectorului 1 cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

La audieri, Doru Parv a spus ca nu a cerut bani ci ca si-a recuperat o suma de bani pe care i-o datora primarul Aradului in schimbul unor servicii de clarviziune, a mai spus Fenechiu.

Procurorii DNA l-au pus sub invinuire, luni, pe Dan Diaconescu, acestuia fiindu-i aduse la cunostinta acuzatiile de santaj si amenintare in legatura cu primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot.

Daniel Fenechiu, avocatul lui Dan Diaconescu, care il apara si pe Doru Parv, a declarat ca procurorii DNA l-au pus oficial sub invinuire pe Dan Diaconescu, pe care il acuza de santaj si amenintare directa sau indirecta.

Aparatorul spune ca singura proba pe care procurorii o au impotriva lui Diaconescu ar fi o inregistrare a emisiunii din 21/22 iunie 2009, cand pe postul OTV, Dan Diaconescu anunta prezentarea "unor imagini incendiare" referitoare la adresa primarului din Zarand, Ion Mot.

Avocatul a spus ca anchetatorii nu au alte probe directe la adresa lui Diaconescu, el explicand ca denuntul facut de primar s-a indreptat doar impotriva lui Doru Parv, iar acesta din urma nu a dat declaratii potrivnice lui Dan Diaconescu in fata procurorilor.

Luni, procurorii DNA au perchezitionat sediul OTV din Capitala si locuinta patronului postului TV, Dan Diaconescu.

Anchetatorii cauta mai multe casete video, care ar constitui probe materiale in dosarul "clarvazatorului" Doru Parv, care a participat la mai multe emisiuni la OTV, potrivit unor surse judiciare.

Dan Diaconescu a fost audiat in februarie la DNA ca martor intr-un dosar in care primarul unei comune aradene l-a denuntat pe Doru Parv ca i-ar fi cerut peste 100.000 de euro pentru a nu divulga la OTV imagini compromitatoare la adresa edilului.

Doru Parv face previziuni in emisiunea al 7-lea simt pe OTV si potrivit presei o consultatie, "o clarviziune" facuta de Doru Parv costa 100 de lei in Arad (orasul natal) si 250 lei in Bucuresti.