Liderul sindical de la grupul de firme Centrum/H.Essers SRL Oradea, Kovacs Mircea Ioan, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, in urma unui flagrant, dupa ce a cerut 44.700 euro pentru a semna contractul colectiv de munca la nivel de unitate in varianta propusa de conducerea firmei, anunta DNA, intr-un comunicat de presa.

Potrivit procurorilor, in data de 5 februarie, Mircea Ioan Kovacs a primit de la denuntator suma de 20.000 euro, disimulata intr-un contract de imprumut, intre firma si liderul sindical, in conditiile in care obiectul de activitate al societatii comerciale este exclusiv transportul intern si international.

In 7 iunie, Kovacs a cerut de la acelasi denuntator suma 24.700 euro pentru a perfecta incheierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate, 15.000 de euro sub forma de avans si 9.700 euro dupa incheierea documentului.

In 15 iunie, Mircea Ioan Kovacs a fost prins in flagrant cand primea drept mita de la denuntator suma de 15.000 euro.

Procurorii anticoruptie au dispus miercuri retinerea acestuia pe o perioada de 24 de ore, iar Tribunalul Bihor a hotarat arestarea preventiva a inculpatului pe o perioada de 29 de zile.