Firma Axis Corporate Security SRL, al carei administrator si actionar e ginerele ministrului de Interne Vasile Blaga, a anuntat joi ca a renuntat la contractul incheiat cu Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara, relateaza Mediafax. Anuntul vine dupa ce HotNews.ro si revista Kamikaze au dezvaluit modul in care firma condusa de Ionut Rudeanu a reusit sa castige aceasta licitatie.

"Compania Axis Corporate Security SRL Deva a renuntat la contractul de prestari servicii de paza, protectie si securitate incheiat cu CNADNR - Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara. Miercuri, 9 iunie 2010, conducerea Axis Corporate Security SRL Deva a depus la sediul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara notificarea de renuntare la contract. Va informam ca notificarea a fost acceptata de Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara", se arata intr-un comunicat al companiei, semnat chiar de ginerele lui Blaga, Ioan Andrei Rudeanu, in calitate de administrator.

Reprezentantii firmei adauga, in documentul citat, ca, prin lege, sunt obligati sa asigure in continuare paza "obiectivelor care au facut obiectul contractului", pana la gasirea unui nou prestator de servicii, dar nu mai mult de 15 zile.

"Va mai precizam ca intre Axis Corporate Security si Compania Nationala a Huilei (CNH) nu este in vigoare nici un contract de prestari servicii de paza, protectie si securitate", potrivit sursei citate.

Un articol publicat de HotNews.ro in colaborare cu revista Kamikaze a dezvaluit faptul ca Axis Security a castigat o licitatie lansata de CNADR intr-o zi imposibila: ajunul Anului Nou. Valoarea contractului era de 2.518.675 RON, avand ca obiect "servicii de asigurare paza, securitate si protectie pentru obiectivele din cadrul DRDP Timisoara".

Fostul ministru al Justitiei si actualul europarlamentar PDL Monica Macovei l-a criticat pe ministrul Blaga pe aceasta tema, spunand ca ar trebui sa plece din Guvern. Macovei a mai declarat ca nu crede ca Blaga nu stia despre afacerea ginerelui sau.

Intrebat cum comenteaza afirmatiile Monicai Macovei despre el, Blaga a raspuns: "Nu iau lectii de la Monica Macovei". "Fiecare a avut parcursul sau profesional inainte de '89 si dupa '89. Am spus-o si o mai spun: nu voi interzice nimanui, nici macar ginerelui meu, sa lucreze in zona privata", a continuat Blaga.

Rudeanu (26 de ani), ginerele lui Vasile Blaga, s-a lansat in afacerea cu firma de protectie si paza Axis Security in 2009.