Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a doi comisari ai Garzii Financiare din Capitala, pentru luare de mita, precum si arestarea preventiva pentru 20 de zile a unui complice al celor doi, informeaza duminica un comunicat al DNA.

Procurorii anticoruptie au cerut vineri retinerea comisarilor Valentin Laurentiu Kolozsi si Florin Gheorghe din cadrul Garzii Financiare - Sectia Bucuresti, fata de acestia dispunandu-se inceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de luare de mita. Alaturi de cei doi este cercetat si Mihai Aurelian Gheorghe, fiul lui Florin Gheorghe, pentru complicitate la luare de mita.

Tribunalul Bucuresti a decis sambata arestarea preventiva a celor trei inculpati.

DNA arata ca din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori au rezultat urmatoarele:

- La data de 4 iunie 2010, inculpatii Kolozsi Valentin Laurentiu si Gheorghe Florin, in calitate de comisari ai Garzii Financiare - sectia Bucuresti, in timp ce efectuau un control de specialitate la o societate comerciala care are ca obiect principal de activitate servicii de pompe funebre, au pretins de la administratorul societatii (denuntator in cauza) suma de 3.000 lei.

- Banii au fost pretinsi de cei doi functionari pentru ca, in urma neregulilor constatate, sa nu dispuna suspendarea activitatii respectivei societati, sa nu faca sesizare penala si sa nu aplice amenda in cuantum de 25.000 lei.

- In urma pretinderii, la aceeasi data, inculpatul Gheorghe Mihai Aurelian, fiul unuia dintre cei doi comisari, a fost prins in flagrant delict in timp ce primea de la denuntator de suma 3.000 lei, pretinsa de tatal sau si de celalalt coinculpat.