Proiectul cu fonduri europene derulat de fostul consilier de la Ministerul Educatiei, Melania Vergu, va fi supus unor verificari preliminare de catre Autoritatea de Management al Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU), informeaza Mediafax. Raportul va fi finalizat luni.

Directorul AMPOSDRU, Cristina Zevedei, a declarat ca nu se poate trage o concluzie privind legalitatea accesarii fondurilor pana la incheierea verificarii.

"Nu sunt in masura sa ma pronunt decat vizavi de proiectul in sine, iar pentru aceasta este nevoie de raportul preliminar", a declarat Zevedei.

Aceasta a precizat ca in cazul proiectului al carui manager este Melania Vergu, s-a efectuat doar o plata a cererii de prefinantare, neexistand, deocamdata, o cerere de rambursare.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a dispus, joi seara, eliberarea din functie a consilierului personal Melania Mandas Vergu, dupa ce aceasta a fost acuzata de incompatibilitate in functiile detinute si abuz in serviciu.

Fostul consilier a declarat ca va ramane in proiect si va continua sa se "bata" pentru el.