Fostul consilier al ministrului Educatiei, Melania Vergu, a refuzat sa comenteze decizia lui Daniel Funeriu privind eliberarea sa din functie si sustine ca va ramane in proiect pentru ca este managerul acestuia si se "va bate" pentru el.

"Eu am fost consilierul personal al ministrului Educatiei iar in ceea ce am facut in legatura cu proiectul nu este nimic ilegal, nu a existat nicio incompatibilitate. Baza de date pe care am solicitat-o in legatura cu practica nu avea legatura cu proiectul meu si acest lucru se poate vedea din analiza documentului", a declarat, pentru agentia Mediafax, fostul consilier personal al ministrului Educatiei.

Ea a sustinut ca eliberarea sa din functie hotarata de ministru joi seara este optiunea acestuia si nu vrea sa o comenteze.

"Alegerea domniei sale este cea pe care ati auzit-o. Nu am ce sa comentez legat de acest lucru si nu sufar pentru ca nu am incercat nicio secunda sa ma folosesc de functia pe care o aveam in proiectul meu. Voi ramane in proiect pentru ca sunt managerul acestuia si ma voi bate pentru el", a precizat Vergu.

Fostul consilier a sustinut ca ceea ce o ingrijoreaza este campania "marsava si discriminatorie" care si-a facut efectul.

"Regret campania marsava si discriminatorie care mi s-a facut, dar in instanta voi dovedi ca am avut dreptate si ca nu am facut nimic ilegal. Mai mult decat atat, pot sa spun ca scrisoarea pe care am trimis-o rectorilor nu avea nicio legatura cu baza mea de date, ci doar am constatat ca la nivelul institutiei nu exista, asa cum ar fi fost normal, informatii legate de stagiile de practica realizate in institutiile subordonate MECTS. Mai mult decat atat, toti cei implicati in proiecte cu fonduri europene stiu exact ca acestea nu aduc profit si pot fi accesate de oricine", a precizat Vergu.

Potrivit acesteia, stagiile de practica sunt de fapt numai pe hartie, iar prin proiectul sau ar fi vrut sa arate ce este bine sa se faca in aceste stagii.

"Prin proiectul meu ar fi fost platiti profesori, elevii si studentii ar fi primit bursa, ar fi scos o revista care sa promoveze stagiile de practica, deci in folosul invatamantului", a argumentat Vergu.

Ea le-a cerut, totodata, tuturor celor care au date concrete sa dovedeasca faptul ca ea a folosit informatiile transmise de catre universitati in interes personal.

"Mi se pare aberant si halucinant tot ceea ce s-a intamplat in aceste zile, eu pot dovedi faptul ca nu am folosit datele ministerului in interes personal si in acelasi timp cer tuturor sa dovedeasca concret contrariul", a aratat fostul consilier.

Vergu a adaugat ca proiectul acesta este evaluat si de expertii regionali care vor intreba rectorii daca vor sa intre in acest proiect.

"De fapt, proiectul vrea sa afle care sunt cele mai bune stagii de practica si sa le promoveze. Ma astept la o oarecare ingreunare a proiectului in acest context. Faptul ca ministerul nu are o baza de date publica legata de practica mi se pare o mare problema", a conchis Vergu.

Melania Mandas Vergu a fost eliberata din functia de consilier personal de ministrul Educatiei Daniel Funeriu, incepand cu data de 3 iunie, se arata intr-un anunt postat, joi seara, pe site-ul ministerului.

"Ministrul Daniel Petru Funeriu, prin OMECTS nr. 4035, din data de 3 iunie 2010, a dispus eliberarea din functie a consilierului personal Melania Mandas Vergu, incepand cu data de 3 iunie 2010", mentioneaza comunicarea de pe site-ul Ministerului Educatiei.

Decizia lui Funeriu survine informatiilor din presa potrivit carora firma Melaniei Mandas Vergu, EDU-TIM Consultanta Europeana SRL, a obtinut finantare pentru un proiect in domeniul resurselor umane de formare profesionala (POSDRU), in valoare de 4.000.000 de euro.

Melania Vergu declara, joi, ca nu-si va da demisia.