Presedintele Traian Basescu incaseaza lunar un salariu net de 6.702 lei, consilierii prezidentiali au salariu net de 5.361 lei, iar cei de stat beneficiaza de salariu net lunar de 4.693 de lei, potrivit situatiei veniturilor obtinute de angajatii Presedintiei, transmite Mediafax. De asemenea, fostii sefi de stat au un venit net de 5.688 lei de la Administratia Prezidentiala, noteaza Agerpres.

Unii dintre consilierii de la Cotroceni au venituri salariale si de la MAE, MApN, MAI, SRI, de unde sunt detasati la Presedintie.

Potrivit documentului, consilierul de stat Ion Oprisor, secretar al CSAT, incaseaza 5.030 de lei net lunar ca salariu de la Presedintie si 3.376 lei ca salariu de la MApN.

Consilierul de stat Catalin Avramescu, alaturi de venitul net de 4.693 de lei, obtinut de la Administratia Prezidentiala, mai primeste 1.400 de lei, in calitate de cadru didactic. De asemenea, consilierului de stat Bogdan Tataru Cazaban ii mai revin 3.081 de lei, tot urmare a activitatii didactice, iar consilierului prezidential Virgil Paunescu - 3.500 de lei.

Fostul comisar european Leonard Orban beneficiaza, pana in luna februarie 2013, de o indemnizatie lunara de la Uniunea Europeana in calitate de fost membru al Comisiei Europene, dar nu se precizeaza cuantumul acesteia.

Cameramanul oficial, Sorin Miscoci, primeste salariu lunar de 450 lei pentru patru ore de munca in fiecare zi lucratoare, el primind si 2.600 lei de la TVR, de unde este detasat.

Directorii de cabinet castiga intre 4.699 si 4.532 lei, in functie de vechime, iar consilierii gradul I - intre 3.841 si 1.892, tot in functie de vechime.

Un referent castiga salarii cu valori cuprinse intre 1.532 si 1.122 lei.

Cea mai mica remuneratie lunara este de 858 lei, primita de un muncitor calificat.

Fostii sefi de stat - Regele Mihai, Ion Iliescu si Emil Constantinescu - primesc de la Administratia Prezidentiala un salariu brut de 7.166 de lei, adica un venit net de 5.688 de lei, potrivit documentului.

De asemenea, fostii sefi de stat au si cate un consilier (cu venit de net de aproximativ 2.600 de lei) si cate un secretar de cabinet (cu un venit net de aproximativ 800 de lei).

Pe site-ul Administratiei Prezidentiale au fost postate, miercuri, salariile tuturor celor 207 angajati ai institutiei, fiind indicat numele acestora, salariul brut, venitul net, veniturile nete obtinute prin prezenta in consilii de administratie, AGA apartinand societatilor comerciale cu capital majoritar de stat, veniturile obtinute de la alte institutii de stat si drepturile de pensie.