Ministerul Educatiei a publicat, duminica, pe site-ul institutiei (www.edu.ro, la sectiunea Noutati), lista celor peste 1.400 de centre de examinare (descarca LISTA de aici) unde peste 200 de mii de elevi vor sustine, luni, proba C a bacalaureatului - evaluarea competentelor intr-o limba straina.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a dat asigurari, duminica dimineata, in urma videoconferintei cu inspectorii scolari judeteni, ca bacalaureatul se va desfasura normal, luni, in toate cele peste 1.400 de centre de examinare din intreaga tara.

El a tinut sa le multumeasca profesorilor pentru ca "au inteles sa puna interesul elevilor mai presus de orice": "Le multumesc profesorilor ca au ales, in aceste conditii dificile, sa dea un semn de solidaritate cu elevii (...) si le permit sa incheie acest an cu bine. In 40 de judete, bacalaureatul se va desfasura conform graficului. La Bucuresti intr-un centru mai exista neclaritati. Si la Iasi mai avem un numar de noua centre din 49 in care situatia nu este total rezolvata. Avem speranta ca luni dimineata 100% din centrele de bacalaureat din Romania se va desfasura normal.Tin sa multumesc si ministrului Apararii Gabriel Oprea ca am rezolvat situatia din Liceul Militar din Breaza. Le multumesc si sindicatelor de la nivel local si national care au inteles sa fie de partea elevilor".