Proba de limba straina a bacalaureatului, la care urmeaza sa participe 200 de mii de elevi, se va desfasura normal, luni, in toate cele peste 1.400 de centre din intreaga tara, a anuntat, duminica, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, in urma videoconferintei cu inspectorii scolari judeteni. Potrivit ministrului, citat de Agerpres, inspectoratele scolare au raportat ca deficientele intampinate pana acum au fost rezolvate.

Daniel Funeriu a adaugat ca, incepand de luni, de la ora 9:00, la nivelul ministerului va functiona un centru de comanda care se va afla in permanenta legatura cu inspectoratele scolare judetene, iar de la 14:00, ministrul va face anunturi de presa.

Ministrul Educatiei a tinut si sa le multumeasca profesorilor pentru ca "au inteles sa puna interesul elevilor mai presus de orice":

"Le multumesc profesorilor ca au ales, in aceste conditii dificile, sa dea un semn de solidaritate cu elevii (...) si le permit sa incheie acest an cu bine. In 40 de judete, bacalaureatul se va desfasura conform graficului. La Bucuresti intr-un centru mai exista neclaritati. Si la Iasi mai avem un numar de noua centre din 49 in care situatia nu este total rezolvata. Avem speranta ca luni dimineata 100% din centrele de bacalaureat din Romania se va desfasura normal.Tin sa multumesc si ministrului Apararii Gabriel Oprea ca am rezolvat situatia din Liceul Militar din Breaza. Le multumesc si sindicatelor de la nivel local si national care au inteles sa fie de partea elevilor".