Bacalaureatul se va desfasura in conditii normale in toate judetele, potrivit raportarilor inspectorilor scolari judeteni, a declarat sambata ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, in cadrul unei videoconferinte cu inspectorii, anunta Agerpres. El a acuzat din nou presiunile efectuate de unii lideri sindicali locali pentru a impiedica desfasurarea probei de bacalaureat.

"Le multumesc profesorilor ca au ales, in aceste conditii dificile, sa dea un semn de solidaritate cu elevii. In 40 de judete, bacalaureatul se va desfasura conform graficului la Bucuresti intr-un centru mai exista neclaritati. Si la Iasi mai avem un numar de 9 centre din 49 in care situatia nu este total rezolvata. Avem speranta ca luni dimineata 100% din centrele de bacalaureat din Romania se va desfasura normal.Tin sa multumesc si ministrului Apararii Gabriel Oprea ca am rezolvat situatia din Liceul Militar din Breaza. Le multumesc si sindicatelor de la nivel local si national care au inteles sa fie de partea elevilor", a spus ministrul.

El a tinut sa reaminteasca liderilor sindicali ca scolile sunt conduse de catre directori si de Ministerul Educatiei, si nu de catre unii lideri de sindicate.

Funeriu a precizat ca a fost publicat un ordin de ministru in ceea ce priveste metodologia de desfasurare a examenului de bacalaureat si a precizat ca ordinul respecta dispozitiile legale. "Va spun, cu toata responsabilitatea, ca suntem in procedura legala. Interpretarile sunt incorecte", a sustinut Funeriu.

Potrivit acestuia, aproximativ 10% din profesorii sunt implicati in proba C a examenului care se desfasoara in perioada 31 mai 4 iunie.

"In cursul zilei de azi si maine vom avea o estimare a participarii la greva. Am avut foarte multe semnale din tara ca sunt presiuni uneori nejustificate din partea liderilor sindicali locali asupra directorilor de a nu asigura proba de bacalaureat", a comentat ministrul.