Sindicatul National al Taximetristilor Independenti a anuntat ca se va solidariza cu bugetarii care au hotarat sa intre in greva generala in urma deciziei Guvernului de a reduce salariile si pensiile. Taximetristii vor fi in greva japoneza, urmand sa aiba banderole albe pe masini pe toata durata protestului bugetarilor.

"Sindicatul National al Taximetristilor Independenti (SNTI) a decis sa se solidarizeze cu cetatenii Romaniei si sunt alaturi de toate federatiile membre ale Confederatiei Nationale Sindicale «CNS Cartel Alfa» care au hotarat sa declanseze greva generala pe o perioada nedeterminata, protestand astfel fata de masurile abuzive adoptate de Guvernul Romaniei impotriva populatiei asupra careia arunca in exclusivitate povara crizei", se arata intr-un comunicat de vineri al confederatiei "Cartel Alfa", la care taximetristii independenti sunt afiliati, potrivit Mediafax.

"Sindicatul National al Taximetristilor Independenti, in semn de solidaritate cu toti lucratorii aflati in greva generala, a decis sa instaleze, pe intreaga perioada a desfasurarii actiunii de protest a colegilor membri ai «CNS Cartel Alfa», o banderola alba afisata vizibil, transversal, pe cupola taxiului", mai informeaza comunicatul.

In plus, taximetristii independenti si-au anuntat disponibilitatea de a participa la orice manifestare de protest care se va desfasura in strada in acea perioada.

Confederatiile sindicale au decis declansarea grevei generale pe termen nelimitat incepand cu 31 mai, mitinguri de protest la nivelul judetelor, intre 1 si 4 iunie si organizarea unui lant uman in jurul Palatului Parlamentului, cu manifestari la portile de intrare, in ziua dezbaterii motiunii de cenzura impotriva Guvernului Boc. Peste 400.000 de angajati din invatamant si administratie publica vor intra de luni in greva generala pe termen nedeterminat, iar acestora li se vor alatura intr-o greva de solidaritate si alti angajati din sanatate, transporturi, penitenciare si sectorul privat. In total, cel putin un milion de angajati vor intra in greva pe 31 mai si 1 iunie.

Executivul a aprobat, miercuri, scrisoarea de intentie convenita cu Fondul Monetar International, care prevede, printre altele, reducerea pensiilor si salariilor in sectorul bugetar. Documentul ar urma sa fie aprobat in board-ul FMI la finele lunii iunie, iar in paralel, Guvernul de la Bucuresti isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului pentru masurile de austeritate.