Peste 10.000 de angajati ai Serviciilor de Ambulanta vor intra in greva de luni, 31 mai, pe o perioada nedeterminata, a anuntat Biroul Executiv al Federatiei Nationale Sindicale «Ambulanta», citat de Mediafax. Sindicatul a precizat ca protestul nu va afecta activitatea medicala de urgenta.

"Biroul Executiv al Federatiei Nationale Sindicale «Ambulanta» a hotarat ca incepand cu data de 31 mai 2010, ora 10.00, sa declanseze Protestul National pe o perioada nedeterminata, care se va desfasura dupa un plan bine stabilit si care a fost comunicat la toate organizatiile de sindicat din Serviciile Publice de Ambulanta, cat si Ministerului Sanatatii", se arata intr-un comunicat.

La proteste vor lua parte peste 10.000 de angajati din Serviciile de Ambulanta.

Programul protestelor:

  • luni, 31 mai, se vor organiza mitinguri in incinta statiei centrale a fiecarui serviciu de ambulanta, incepand cu ora 10.00, iar timp de trei minute vor functiona sirenele. Sistemele luminoase vor functiona pe toata perioada desfasurarii protestului.
  • luni, 31 mai, intre orele 10.00 si 11.00, in curtea sediului central al serviciului de ambulanta si in fata sediilor Prefecturilor vor fi organizate mitinguri.
  • incepand cu 1 iunie, intre orele 12.00 - 14.00, vor fi organizate mitinguri la nivelul judetelor, in fata sediilor Prefecturilor.
  • mitingurile se vor desfasura in cate zece orase de resedinta de judet in fiecare zi, in ordinea alfabetica a judetelor:  1 iunie: Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Braila, Buzau; 2 iunie: Caras-Severin, Calarasi, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj; 3 iunie: Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova; 4 iunie: Satu Mare, Salaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Vaslui, Valcea, Vrancea

Sevicii afectate: eliberarile de certificate de deces, externarile, transporturile sanitare neasistate efectuate cu ambulante de tip A 1 si A 2 (personalul de pe aceste tipuri de ambulante va fi folosit in compartimentul de asistenta medicala de urgenta suplimentand echipajele de pe ambulantele de tip C 2, B 1 si B 2).

Federatia Nationala Sindicala "Ambulanta" va comunica vineri, pana la ora 14.00, Ministerului Sanatatii, programul protestului.