Senatorul Voicu afirma, intr-o discutie cu judecatorul Cristian Jipa si senatorul Alexandru Mazare, ca a candidat ca senator si nu ca deputat, cum fusese in legislatura anterioara, pentru ca "Vanghelica" a vrut sa fie foarte sigur ca ajunge in Parlament si, ulterior, ministru de Interne. Voicu mai spune ca Marian Vanghelie era "direct interesat" ca el sa ajunga ministru de Interne, prezenta lui acolo conferindu-i edilului Sectorului 5 "liniste". Discutia este redata in rechizitoriul intocmit de procurorii DNA in finalul anchetei in cazul Voicu, document obtinut de Mediafax.

Potrivit discutiei interceptate de procurori, judecatorul Cristian Jipa, invinuit intr-un dosar disjuns de acesta, il intreaba pe Voicu, fost deputat de Bacau in legislatura 2004-2008, de ce "a schimbat" din deputat in senator.

"Cand s-au trecut la aia, Vanghelica a fost, a vrut sa fie foarte sigur ca ies! Vanghelie nu-si putea ris... i... a... cum sa zic?, n-a vrut sa riste nicio secunda si cand s-au facut simularile de catre Zgonea. Simularile, a zis ca cel mai sigur colegiu la Senat e asta, din Bu... tot Bucurestiul", raspunde Catalin Voicu, conform transcrierii discutiei, redate in rechizitoriul DNA.

Voicu isi continua raspunsul si descrie colegiul in care a fost ales senator, unul "foarte controlat de votanti de-ai lu' Vanghelie si inclusiv cu lumea interlopa".

"Pentru ca o mare parte din... au treaba cu ei (cu lumea interlopa, n.r.), unde voturi mi-am luat aproape in unanimitate. In zona aia, cea mai rau... cea mai saraca din... Zabrauti, Ferentari, Amurgului... a... Iacob Andrei... a ... zonele astea, care sunt... a... Toporasi... Iacob Andrei, calci pe seminte, e ceva... Nu poti sa intri acolo, nici nu mai... nu intra nimeni acolo, am fost singurul parlamentar. A vrut Boc sa intre dupa ce toate alea... Boc sa-i faca si i-au luat tigancile alea mari, cu fuste pe ele, de la p... si au bagat in gura, «Stai, ma, sa-ti dam, piticule, f... mortii!»... Sau iti da cu copilu-n cap, de n-ai ce sa faci, nu... Deci, acolo n-a, n-a, n-a putut sa intre nimeni! Am intrat acolo, toata lumea stiau din auzite, din descrieri, din astea si... Au fost baietii mei de la Politie, sefii de sectii si Vanghelie, care a dat mesaj. I-a chemat sefii de sectie pe toti... «Ba, vedeti, omul asta este om care toata ziua, asta ne-a ajutat pe noi toti!»... Eu am raspuns de Parchetu' din ... toti erau ba arestati, ba bagati in banditism, erau tineri si-am crescut odata cu ei!", spune senatorul Catalin Voicu.

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat, in luna martie, ca nu i-a asigurat un loc in Senat lui Catalin Voicu, asa cum se afirma in stenogramele DNA pe baza carora se solicita arestarea acestuia, el precizand ca organizatia pe care o conduce a avut aproximativ 120 de candidati. Intrebat cum comenteaza faptul ca in stenogramele DNA Catalin Voicu se lauda ca i-ar fi asigurat un loc pentru Senat, Vanghelie a negat ca ar fi facut acest lucru.

"Locul nu i l-am asigurat lui Catalin Voicu. Am avut 40 de candidati, intelegeti, si a fost un fel de concurs, au fost aproape 100 de candidati care au candidat, intelegeti, in Bucuresti, a fost o...cum sa zic eu, Bucurestiul este ceva mai atipic, mai complicat, nu e vorba de a asigura un loc lui Catalin. Asa si lui Oana Mizil i-am asigurat un loc, si liderului de sindicat de la Energie, Chirita, i-am asigurat un loc, daca putem sa spunem asa. Dar nu cred ca e vorba de a asigura cuiva un loc (...) A fost un numar de candidati care si-au depus candidatura in cadrul organizatiei, un numar de 100-120 de candidati dintre care 40 au candidat", a spus Vanghelie.

Voicu: Vanghelie nu este interesat, ci "direct interesat" sa ajung la Interne; ii aduce liniste

"Vanghelie nu ca are un interes, este direct interesat in toata povestea asta, sa ajung acolo (ministru de Interne, n.r.)! Prezenta mea la Interne lui ii confera liniste", ii spune Voicu lui Alexandru Mazare, si el senator PSD, intr-o discutie redata in rechizitoriul citat de Mediafax, in care cei doi vorbesc despre sprijinirea lui Voicu in tentativa sa de a fi nominalizat pentru portofoliul Internelor.

Voicu spune apoi ca, intr-un final, i-a parut bine ca nu a fost el cel desemnat sa preia Internele, ci a pierdut lupta din partid in fata lui Gabriel Oprea, pe atunci membru PSD.

"Tot ce mi-a parut bine e ca n-am ajuns ministru, ca nu puteam sa-mi tin cuvantul cu ce le promisesem (interlopilor, n.r.). Pentru ca ma omora... suna jandarmii. Si era clara! Ca atunci, daca nu-ti tii cuvantul, efectu' e mai rau, colegu'!", le spune Voicu lui Jipa si lui Mazare, cu care statea la masa intr-un restaurant din centrul Capitalei.

"Aici, la minister, tre' sa te duci cand ai banii, tu!", continua Voicu.

In ianuarie 2009, presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, afirma ca in locul lui Gabriel Oprea va fi propus un ministru de Interne care sa reprezinte intreg partidul si nu doar o organizatie, precizand ca a fost anuntat de Catalin Voicu - pe care el il sustinuse initial pentru Ministerul Internelor - ca nu isi doreste sa candideze la acest post.

Senatorul Catalin Voicu, judecatorul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic au fost trimisi in judecata de procurorii DNA pentru trafic de influenta, complicitate la trafic de influenta, cumparare de influenta si, respectiv, fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Procesul in care cei patru vor fi judecati va incepe in 14 iulie la Inalta Curte de Casatie si Justitie.