Subprefectii judetului Covasna, Benedek Gabor si Valentin Ionascu, au primit fiecare cate o prima de instalare in valoare de peste 16.000 lei, neimpozabili, scrie Dan Tanasa, pe blogul lui, in care este prezentat raspunsul Ministerului Administratiei si Internelor la o solicitare privind informatii de interes public.

"Cei doi subprefecti ai judetului Covasna, domnii Valentin Ionascu si Benedek Gabor, au solicitat si primit prima de instalare. Conform art.12, alin 1 din Legea 340/2004 privind prefectul si Institutia Prefectului, prima de instalare este in cuantumul a 3 salarii brute, mai exact 16.326 lei pentru dl. subprefect Valentin Ionascu si 16.908 lei pentru dl. subprefect Benedek Gabor. Conform Codului Fiscal, Legea 571/2003, articolul 56, cu modificarile ulterioare, aceste sume nu sunt impozabile", este raspunsul MAI la cererea inaintata de Dan Tanasa.

De notat faptul ca MAI pare sa fi incurcat articolele din lege, in conditiile in care articolul 12 prevede ca "Intre prefecti, pe de o parte, consiliile locale si primari, precum si consiliile judetene si presedintii acestora, pe de alta parte, nu exista raporturi de subordonare".

Prima de instalare este prevazuta in Art. 19, la aliniatul 1: "Prefectii si subprefectii care nu detin o locuinta proprietate personala in municipiul resedinta de judet in care au fost numiti beneficiaza de o indemnizatie de instalare egala cu 3 salarii de baza brute, precum si de locuinta de serviciu corespunzatoare, in conditiile legii, in baza unui contract de inchiriere, pe durata indeplinirii functiei".

Valentin Ionascu si Benedek Kaplar Gabor, sustinuti de PD-L, au fost investiti in functii in luna februarie, scrie CovasnaMedia.ro, in prezenta ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a vicepresedintelui PD-L George Scripcaru, a prefectului Gyorgy Ervin si a presedintelui CJ, Tamas Sandor.