Plafonul acordat lunar pentru cazarea la hotel a unui deputat, va fi redus cu 50%, pana la 4.000 de lei, iar indemnizatiile vor scadea cu 25%, a decis, miercuri, conducerea Camerei Deputatilor, potrivit Agerpres.

"Toate preturile pe care Camera le va plati la hoteluri, indiferent de ele, pentru cazarea parlamentarilor nu vor mai depasi patru mii de lei pe luna", a anuntat secretarul Biroului Permanent, democrat-liberalul Sever Voinescu.

Masura vizeaza 171 de deputati care au ales sa locuiasca la hotel, tariful maxim pentru fiecare ales, pana la acest moment, fiind de 8.000 de lei lunar.

"Decizia Biroului Permanent a fost aceea de a reduce acest nivel maxim la patru mii de lei pe luna, deci o reducere cu 50%, si secretarul general al Camerei (Gheorghe Barbu - n. red) a fost instructat sa vina rapid cu solutiile juridice si contractuale pentru aceasta reducere", a anuntat Sever Voinescu.

Democrat-liberalul a mai precizat ca plafonul de 8.000 de lei nu a fost stabilit prin nicio lege, ci

s-a ajuns la aceasta suma pe parcursul anilor, prin negociere directa cu diferite hoteluri.

In ceea ce priveste indemnizatiile parlamentarilor, Sever Voinescu a precizat ca se asteapta actul normativ din partea Guvernului, dar decizia este aceea de a fi reduse cu 25% si, in consecinta, se vor micsora inclusiv sumele forfetare sau diurnele.