Agitatie. „Mai aduceti farfurioare pe masa”. E nevoie de inca un prelungitor, striga altcineva. La Receptie apare o femeie. Confectioneaza lucruri din argint si incearca sa ii convinga pe organizatori sa o lase sa isi expuna marfa, scrie Dan Popa pe blogul sau.

“Poate le cumpara, ca aici vin numai oameni cu bani. Si le dau ieftin”, imi spune femeia. Organizatorii nu au cum sa ii permita. Nu se poate doamna, aici nu e bazar, va multumim pentru intelegere!”, ii spune unul dintre organizatori. Femeia insista. Organizatorii sunt si ei la fel de fermi. In cele din urma, femeia pleaca. La prezidiu sunt asezate etichetele cu numele vorbitorilor. Lipseste numele presedintelui BCR. “L-au scris gresit. Acum il refac”, explica cineva.

Dominic Bruynseels, tocmai a intrat in sala, aude de “incident” si zambeste. Sta cateva minute de vorba cu Petru Rares, seful Institutului Bancar Roman. Bruynseels vorbeste o engleza impecabila. Petru Rares e roman. “Cand pleaca Roubini? Sa nu uitati sa ii trimiteti masina la hotel!”, transmite un alt organizator un ordin. Roubini pleaca joi dimineata. S-a vorbit pentru masina, totul e ok. Pentru Roubini, urmeaza alta tara, alte conferinte.

A aparut si Van Groningen. Discuta cu “concurentul” de la BCR. Petru Rares discuta cu Sergiu Oprescu de la Alpha Bank. Oprescu si-a lasat barba si a slabit. E noul lui look, imi spune cineva. Lui Groningen ii suna telefonul. Vorbeste in olandeza. O fi sotia sa-i spuna ca si-a uitat pachetelul acasa?

Citeste continuarea si comenteaza pe blogul lui Dan Popa.