Indemnizatia pentru cresterea copilului va fi redusa cu 15%, in loc de 25 de procente, cat anuntase initial Executivul, au decis, miercuri, liderii coalitiei de guvernare. Anuntul a fost facut de Marian Sarbu, presedintele Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (formatiune politica infiintata de fostii membri ai Grupului independentilor din Parlament), potrivit Mediafax. Liderul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Aurel Cornea, declarase, anterior, ca este posibi ca indemnizatia sa fie redusa doar cu 15% si nu cu 25%, varianta vehiculata, la discutiile de marti dintre sindicate si reprezentantii Guvernului, si de ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.

"Ministrul Vladescu ne-a spus ca setul de masuri de austeritate cuprins in scrisoarea catre FMI va ramane la fel, fiind posibila diminuarea numai cu 15 procente a indemnizatiei pentru cresterea copilului, nu cu 25%, cum fusese anuntat initial", a declarat Aurel Cornea, pentru Mediafax.

Andreea Vass, consilierul pe probleme economice al primului ministru, declarase, in urma cu aproape doua saptamani, ca indemnizatia pentru cresterea copilului ar fi urmat sa fie redusa cu 25% (scadere ce urma sa fie aplicata la cuantumul rezultat din echivalentul a 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni).

Presedintele Traian Basescu si-a exprimat speranta ca indemnizatia pentru cresterea copilului "nu va fi sau va fi foarte putin afectata" de masurile de austeritate angajate in proiectul scrisorii de intentie cu Fondul Monetar International.