Reprezentantii pensionarilor care s-au intalnit marti cu ministrul Muncii, Mihai Seitan, afirma ca acesta le-a promis ca pensiile mai mici de 1.000 de lei nu vor fi reduse cu 15% si i-a asigurat ca va sustine aceasta masura in sedinta de Guvern de miercuri, relateaza Mediafax.

UPDATE - Mihai Seitan a negat posibilitatea ca pensiile sub 1.000 de lei sa nu fie reduse, el precizand ca la intalnirea de marti cu pensionarii care au protestat in fata ministerului nu s-a discutat despre acest subiect.

"Am primit niste pensionari astazi (n.r. marti), care au pichetat Ministerul Muncii, care au venit cu o solicitare scrisa, in care isi doresc cateva rezolvari, intre care sa nu scada pensiile sub o mie de lei cu 15%, dar si sa nu se aplice coplata la sanatate si sa aiba bilete de odihna si tratament in lunile iunie, iulie si asa mai departe. Am primit acele note, am discutat cu ei care este situatia financiara acum si de ce e necesar sa facem aceasta reducere la pensii, pentru ca numai de pensii a fost vorba, explicandu-le si de situatia celorlalte sisteme din Romania, salarizare si asa mai departe, urmand ca toate solicitarile care le-au facut sa le analizam pana luam decizia definitiva. Nu s-a pus niciun moment in discutie subiectul acesta de a nu reduce pensiile sub o mie de lei'', a spus Seitan, citat de Agerpres. El a spus ca aceasta solicitare este una normala si care trebuie luata in discutie.

"N-am promis nicio secunda asa ceva, nu a fost vorba de vreo promisiune, le-am spus ca vom analiza toate propunerile, dar avem posibilitati reduse", a subliniat ministrul Seitan intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv.

Referitor la indemnizatii, ministrul a subliniat ca acestea vor intra in analiza ministerului miercuri sau joi. Seitan a mai afirmat ca, in principial, nu mai exista nicio sansa ca masurile luate de Guvern sa se modifice.

O delegatie a pensionarilor galateni care au venit sa protesteze la Ministerul Muncii a discutat marti la pranz cu ministrul Muncii, Mihai Seitan.

Presedintele Aliantei Europensionarilor din Galati, Cristea Toader, a declarat, la finalul discutiilor, ca ministrul Mihai Seitan le-ar fi spus ca nu vor scadea pensiile sub 1.000 de lei, iar cei care beneficiaza de aceasta suma nu vor fi obligati la coplata. Totodata, Seitan le-ar fi promis pensionarilor ca in lunile iulie si august vor beneficia de bilete pentru bazele de tratament din tara.

"Ministrul ne-a promis ca nu se atinge de pensiile sub 1.000 de lei. Vom vedea daca va fi asa, dar noi vom iesi in strada chiar daca nu vor scadea pensiile, pentru ca mai avem si alte revendicari: Legea 218/2008 si respectarea valorii punctului de pensie de cel putin 45 la suta din salariul mediu brut", a spus liderul pensionarilor galateni, Toader Cristea, dupa discutiile cu ministrul Seitan.

In jurul orei 12.00, cei aproximativ 40 de pensionari galateni au plecat de la Ministerul Muncii spre Palatul Parlamentului, unde continua protestul.

Pichetul de la Ministerul Muncii a inceput la ora 10.00 si era programat sa se incheie la ora 14.00, conform autorizatiei de protest.

Protestul pensionarilor galateni la Palatul Parlamentului este autorizat intre orele 14.30 si 15.30, insa acestia au ajuns deja la Parlament.

Ministrul Seitan a catalogat, insa, protestul pensionarilor drept unul ''excesiv'', in conditiile in care acestia au ales sa se lege cu catuse de gardul care ii imprejmuia.

''Este un protest excesiv care nu poate sa conduca nici la rezolvarea situatiei si nici nu face altceva decat creeaza niste probleme persoanelor fizice respective, urmand ca totusi prin masurile pe care le vom lua, care nu sunt facute impotriva oamenilor, ci pentru oameni, pana la sfarsitul anului, speram sa ne putem intoarce la o situatie mai buna'', a spus ministrul Muncii.