Autostrazile sunt un soi de fata morgana. Exista pe hartie, se elibereaza facturi consistente, dar de vazut nu le vezi. Banii se evapora. Pe surse, “drumarii” au luat in primele luni din an bani cat sa umfle arieratele cu vreo 300 de milioane de euro, scrie Dan Popa pe blogul sau.

Autostrazile care se fac la noi sunt scumpe si sunt la limita vizibilitatii. Un primar dintr-o localitate imi spunea ca s-a trezit recent cu doi straini cu legitimatii ale Fondului Monetar, care voiau sa verifice existenta unui drum care aparea in acte dar care in realitate nu exista.

Propunerea mea e banala. Faceti, stimati guvernanti, ILF-uri. Colectati marfa produsa in gospodariile taranesti. Faceti niste depozite unde producatorii agricoli sa va aduca marfa. Veti fi surprinsi de cati bani ati putea aduna. Taranul nu va mai vinde altor intermediari pe bani de nimic si fireste, fara factura, ceapa, patrunjelul, marul sau strugurii.

E si un paradox aici. Producem marfuri eco (cele mai scumpe in Europa) dar nu suntem in stare sa fiscalizam domeniul care in alte tari aduce si 10% din veniturile bugetare.

Citeste continuarea si comenteaza pe blogul lui Dan Popa.