Aproximativ 300 de simpatizanti ai Noii Drepte au marsaluit sambata dimineata pe Calea Victoriei, in semn de protest fata de organizarea GayFest 2010, manifestatie ce isi propune sa atraga atentia asupra problemelor cu care se confrunta comunitatea minoritatilor sexuale (LGBT - lesbian, gay, bisexual, transgender).

Noua Dreapta sustine ca a organizat "Marsul pentru normalitate" deoarece "parada homosexualilor reprezintã o manifestare cu caracter provocator, obscen si anti-social, care aduce atingere bunelor moravuri si ordinii publice".

Protestatarii au scandat "Romania nu e Sodoma", "Sodomia distruge Romania", "Basarabia, pamant romanesc", "Noua Dreapta nu tolereaza poponarii, poponarii" sau "Vrem normalitate, nu vrem diversitate".

Cativa dintre manifestanti purtau tricouri cu Corneliu Zelea Codreanu.

Cel de-al doilea mars, organizat de Asociatia ACCEPT, eveniment ce vizeaza promovarea tolerantei si a diversitatii, se va desfasura intre orele 17,00 - 19,00.

Participantii se vor aduna pe bulevardul Unirii, in intervalul orar 17,00 - 17,30, dupa care vor porni intr-un mars pe traseul bd.Unirii- Piata Constitutiei, pana la 17,45.

Intre orele 17,45 - 18,15, vor fi prezentate alocutiuni si mesaje in Piata Constitutiei, iar in intervalul 18,15 - 18,40, participantii se vor deplasa pe traseul Piata Constitutiei - bd. Libertatii - pana la intersectia cu Splaiul Independentei.

Organizatorii se asteapta ca la acest mars sa participe aproximativ 500 de persoane.

Mai multi ambasadori si-au anuntat sustinerea pentru aceasta manifestare.

Ambasadorul Frantei in Romania, Henri Paul, a transmis un mesaj de sustinere in care afirma ca "evenimente precum GayFest (organizat de Asociatia ACCEPT) trebuie sustinute si sunt, in acelasi timp, oportunitați de a mobiliza mass-media, care detine un rol crucial in ameliorarea perceptiei si a reprezentarii persoanelor LGBT".