Finantatorul clubului de fotbal FC Arges, Cornel Penescu, arestat preventiv pentru dare de mita, va fi pus in libertate sub control judiciar, dupa ce Curtea de Apel Pitesti a respins, sambata, recursul procurorilor la decizia Tribunalului Arges de a admite cererea de eliberare provizorie, informeaza Mediafax. Sentinta este definitiva, iar omul de afaceri va parasi arestul in urmatoarele doua ore.

Penescu nu va putea parasi tara si va trebui sa se prezinte la instantele de judecata ori de cate ori este chemat. De asemenea, potrivit legislatiei, nu va putea sa isi schimbe locuinta, sa detina si foloseasca arme sau sa participe la manifestatii fobalistice si sa la legatura cu ceilalti inculpati sau martori din dosar.

Tribunalul Arges a admis, joi, cerea de eliberare provizorie sub control judiciar a lui Cornel Penescu, arestat preventiv pentru fapte de coruptie intr-un nou dosar, iar decizia a fost atacata cu recurs de procurorii DNA Pitesti.

Penescu si fostul director al societatii PIC, Liviu Facaleata, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile pe 11 mai. Finantatorul FC Arges este acuzat de procurorii anticoruptie ca a oferit ca mita suma de 21.000 de dolari lui Ionica Serea, pentru a favoriza echipa pitesteana intr-un meci cu Steaua Bucuresti. Tranzactia ar fi fost intermediata de celalalt arbitru arestat in dosar, Marius Martis, banii fiind livrati de omul de incredere al lui Cornel Penescu, Liviu Facaleata.