Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Liviu Rusu (PDL), este acuzat de PSD ca i-a angajat in functii publice, fara concurs, pe ginerele sau si pe fiica primarului PDL din comuna Nuseni, relateaza Agerpres. Liviu Rusu recunoaste ca cei doi ocupa functii publice si are si o explicatie: "Copiii mei si ginerele meu sunt si ei oameni si au dreptul sa lucreze undeva".

Cei doi sunt angajati in cadrul asociatiilor de dezvoltare intercomunitara de la nivelul judetului. Conducerile celor doua asociatii sunt platite din cotizatiile achitate de orasele si comunele care fac parte din acestea, asadar atat ginerele, cat si fiica primarului PDL au ajuns sa aiba salarii din bani publici.

Ginerele presedintelui CJ, Gheorghe Ignat, a fost numit director al asociatiei de dezvoltare intercomunitara privind alimentarea cu apa, cu un salariu de 3.800 de lei, a afirmat vineri presedintele organizatiei judetene a PSD, deputatul Radu Moldovan.

In aceeasi asociatie a fost angajata Anca Bucsa, fiica primarului PDL din Nuseni, Ioan Muresan, pe functia de consilier.

In aceeasi asociatie a fost angajata si Alexandra Moloca, fost consilier personal al presedintelui Liviu Rusu, cu un salariu de 2.800 de lei.

Liviu Rusu se explica

Presedintele CJ recunoaste ca ginerele sau este angajat la aceasta asociatie, dar nu considera ca acest lucru este anormal.

"Presedintele Consiliului Judetean este una si presedintele asociatiei de dezvoltare intercomunitara (ADI) este alta, da? Copiii mei si ginerele meu sunt si ei oameni si au dreptul sa lucreze undeva. El lucra, din intamplare, la drumuri si a fost o promovare. Presedintele a avut nevoie de un inginer si acea functie a aparut prin transfer. Care-i treaba? Dar pe cei doi copii ai mei nu o sa ii vedeti angajati. Eu sunt presedintele ADI, ADI a hotarat o organigrama, iar eu, in calitate de presedinte, am dreptul sa angajez. Este platit din cotizatia administratiilor locale", a fost replica lui Liviu Mihai Rusu.

Directorul societatii Lucrari Drumuri si Poduri Bistrita, Liviu Ciupe, a declarat ca ginerele Gheorghe Ignat a fost angajat la firma pe care o conduce si care are ca unic actionar Consiliul Judetean, in urma cu un an si jumatate, adica dupa ce Liviu Rusu a fost ales presedinte al CJ.

'Da, a fost angajat la noi cam de un an si jumatate, adica anul 2009 complet si cateva luni din 2008, pe functia de inginer. Nu a plecat de la noi prin transfer, ci si-a facut lichidarea', a precizat Ciupe.