Membrii Sindicatului National al Drumarilor din Romania ameninta si ei cu intrarea in greva generala din 31 mai, alaturi de toti bugetarii, din cauza reducerii salariilor cu 25%, potrivit Mediafax.

Presedintele SNPDR, Maria Mare, a declarat ca angajati din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania au organizat, joi, o greva japoneza, iar de vineri pana pe 31 mai vor purta un ecuson pe care va scrie "greva generala - 25%".

In total, 2.700 de sindicalisti din cei aproximativ 6.500 de angajati ai Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri ameninta cu intrarea in greva generala din 31 mai, fara a organiza, in prealabil, o greva de avertisment.

"Noi, cei de la drumuri, nu putem organiza greva, pentru ca se considera o subminare a economiei nationale. Daca se intampla un accident sau o calamitate naturala trebuie sa intervenim. Insa daca ne taie salariile cu 25 la suta vom intra si noi in greva din 31 mai", a declarat liderul sindical.

Sindicatele au amenintat, la mitingul de amploare organizat miercuri, ca pe 31 mai vor intra in greva generala si se vor aduna din nou in Piata Victoriei, pe care nu o vor mai parasi daca guvernantii nu inteleg semnalul dat de ei si nu isi prezinta demisia.