Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a facut apel la bucuresteni sa isi mute masinile din parcarile din Piata Victoriei pana marti, la ora 24.00, pentru a evita eventualele incidente neplacute in timpul mitingului de miercuri, de la sediul Guvernului.

"Din grija pentru cetateni, avand in vedere manifestarile de protest de miercuri la care se anunta peste 60.000 de participanti, Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, face apel la bucurestenii care au masinile stationate in parcarile amenajate in Piata Victoriei sa mute autoturismele, in cursul zilei de astazi, 18.05.2010, pana la ora 24.00, pentru a se evita eventualele incidente neplacute", se arata intr-un comunicat al municipalitatii.

De asemenea, Sorin Oprescu face apel si la proprietarii de autoturisme care locuiesc pe strazile adiacente Pietei Victoriei sa nu stationeze in zona sediului Guvernului, pe cat posibil, miercuri, dupa ora 7.30.

Edilul sef al Capitalei a recomandat si directorilor unitatilor de invatamant aflate in zona Pietei Victoriei sa isi adapteze programul conform manifestarilor anuntate de sindicate.

Potrivit sursei citate, parcarile cu plata din zona Pietei Victoriei vor fi inchise miercuri.

Confederatiile sindicale au anuntat ca miercuri vor organiza un miting in Piata Victoriei la care vor chema peste 60.000 de oameni, masura fiind un protest la adresa masurilor anuntate de seful statului, care a cerut reducerea salariilor si a pensiilor.