Reducerea cu 25% a fondului de salarii nu ar aduce economia de care are nevoie Romania in acest moment, motiv pentru care este necesara diminuarea cu 25% a salariilor individuale din sistemul bugetar, a explicat luni seara, la Antena 3, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.

Ministrul Finantelor a adaugat ca, prin acest acord cu FMI, care nu este unul pentru urmatoarele doua - trei luni, ci unul "care tine cont de nevoia de a avea o strategie fiscala si bugetara pe urmatorii trei ani", este specificat, pentru prima data, fondul de salarii al anului viitor si numarul maxim de salariati ce trebuie sa se incadreze in acest fond.

  • "Exista aceasta perioada de gratie de 6-7 luni in care sindicatele, patronatele si Guvernul ar trebui sa gaseasca solutii pentru un mixt optim intre numarul de personal si fiecare tip de activitate si tip de salarizare. Trebuie intrat intr-un sistem mai simplu, cu mai putine trepte si o mai mica disparitate intre cel mai mic si cel mai mare salariu si sa avem la 1 ianuarie 2011 un sistem functional. Pe acest sistem, reducerea de 25 la suta poate fi atenuata, pentru unii chiar eliminata, in functie de deciziile care se iau in structura salariatilor bugetari la acel moment", a explicat Sebastian Vladescu, citat de Agerpres.

Pachetul de masuri de austeritate propus de Executiv si prezentat de Traian Basescu este "prima si cea mai buna cale" in acest moment, mai spune Sebastian Vladescu.