Dupa ce s-au pus de acord pentru a redecta in comun o scrisoare care urmeaza sa fie transmisa Guvernului, patronatele si sindicatele au explicat logica acestei decizii. Cezar Coraci, presedintele UGIR 1903 a explicat: "Si sindicatele stiu ca parametrii aceia sunt parametrii economiei romanesti. Eram de acord cu continutul economic, dar nu cu detaliile din scrisoare". Bogdan Hossu, presedintele Cartel Alfa a spus ca este necesara o baza mult mai larga de impozitare - "vezi cazul sistemului de pensii, unde exista acum exceptii de la participarea in sistem ceea ce este anormal".

Cezar Coraci a declarat ca aceasta dorinta de dialog a sindicatelor si patronatelor trebuie valorificata de catre Guvern. "Fara acceptarea a masurilor si de catre sindicate riscam instabilitate sociala... va duce la agravarea situatiei economiei romanesti. Si, sa nu uitam ca patronatele "sustin masuri de austeritate insa pe o perioada limitata".

Bogdan Hossu a mai spus, la randul sau, intre argumentele legate de reducerea salariilor si pensiilor, ca nu trebuie reduse salariile in cadrul companiilor de stat pentru ca "acestea au facut deja ajustari puternice".