Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a afirmat luni dimineata, la Videochatul Gandul, ca un esc al programului de masuri angajat in scrisoarea de intentie cu Fondul Monetar International ar trebui sa atraga demisia premierului Emil Boc. "Daca programul Executivului esueaza, primul ministru trebuie sa demisioneze", a spus el.

"Programul e bun asa cum e pe hartie. Dar, daca vor fi retractari, ezitari, cu siguranta nu-si va face efectul. Si Guvernul trebuie sa raspunda. Ar trebui sa vedem ce se intampla pana pe 31 decembrie, dar cred ca si mai repede se pot calcula efectele", a afirmat consilierul prezidential.

Lazaroiu a precizat ca executivul nu ia in calcul o majorare a taxelor in urmatoarele sase luni dar a avertizat ca aceasta varianta trebuie luata in calcul daca programul cu FMI "va fi un esec".

In opinia sa, Guvernului condus de Emil Boc i se pot reprosa stangacia in comunicare si cea politica: "Pot sa-i reprosez o anumita stangacie in comunicare si o anumita stangacie politica", a spus el, adaugand ca primul Guvern Boc, rezultat din alianta PDL-PSD, a fost caracterizat de o "anumita lipsa de fermitate".

Sebastian Lazaroiu exclude ideea unor alegeri anticipate, probabilitatea acestora fiind "zero".

Consilierul a adaugat ca Traian Basescu va continua sa boicoteze televiziunile de stiri Realitatea si Antena3, din cauza "ostilitatii patronilor celor doua trusturi si a unei agende politice ascunse".