Mamele protesteaza, luni, incepand cu ora 12:00 in fata Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale fata de masura Guvernului de a diminua cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului.

Mamele revoltate vor lua cu ele la protest si bebelusii si vor purta banderole negre in semn de doliu pentru "inmormantarea" pe care o pregatesc guvernantii. La protest sunt asteptati si tatii care nu sunt de acord cu intentia Guvernului de micsorare a indemnizatiei.

Mamele au strans peste 28.000 de semnaturi intr-o petitie pe internet prin care cer sa nu le fie redusa indemnizatia pentru copii. Vor inainta lista cu semnaturi Ministerului Muncii.

Ultima varianta agreata de guvernanti este reducerea cu 25% de la 1 iunie a indemnizatiei lunare pentru cresterea si ingrijirea copiilor.

Scaderea va fi aplicata la cuantumul rezultat din echivalentul a 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, a declarat consilierul premierului pe probleme economice, Andreea Vass-Paul.

"Varianta agreata pentru noua indemnizatie pentru cresterea copiilor in Romania este pastrarea perioadei de acordare a indemnizatiei la doi ani si a procentului de 85% din nivelul salariului obtinut in ultimele 12 luni lucratoare si diminuarea temporara cu 25% a cuantumului astfel rezultat. Vor fi mentinute limitele minimale si maximale fixe de 600 lei, respectiv 4.000 lei. Astfel, discutam despre pastrarea de facto a abordarii procentuale la un nivel de 64% din salariu, dar nu mai putin de 600 lei si nu mai mult de 4.000 lei, incepand cu 1 iunie 2010", a spus consilierul premierului.

In prezent fiecare mama care are un copil in varsta de pana la doi ani primeste o suma ce reprezinta 85% din veniturile realizate in ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 de lei.

Sambata organizatia de femei a PDL a cerut Guvernului sa nu se atinga de indemnizatia pentru mame si sa caute solutii pentru a nu diminua nici aceasta indemnizatie, nici alocatia pentru copii.