Antonie Solomon ramane in arest, dupa ce Curtea de Apel Pitesti a respins vineri recursul formulat de primarul suspendat al Craiovei fata de mentinerea masurii arestarii preventive de catre Tribunalul Arges, informeaza Agerpres.

Tribunalul Arges a hotarat, pe 10 mai, mentinerea arestarii preventive si a amanat din nou inceperea judecarii pe fond a procesului in care Antonie Solomon este judecat in stare de arest preventiv pentru fapte de coruptie, intr-un dosar in care este implicat si omul de afaceri pitestean Cornel Penescu. Instanta a stabilit un nou termen pentru data de 8 iunie, dupa ce unul dintre cei patru inculpati din dosar, Gheorghita Pieca, a invocat lipsa de aparare.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Pitesti au dispus, pe 19 martie, trimiterea in judecata a edilului Craiovei pentru infractiunile de luare de mita in forma continuata si fals intelectual savarsit in legatura directa cu o infractiune de coruptie.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata, in stare de libertate, Cornel Penescu, acuzat de dare de mita in forma continuata - intre timp arestat intr-un alt dosar, fostul administrator al firmei PIC, Gheorghita Pieca, acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata, si directorul magazinului PIC din Craiova, Dragos George Stancu, acuzat de dare de mita.