Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta le recomanda cetatenilor sa inchida toate ferestrele locuintelor si sa evite parasirea casei, pe timpul avertizarii meteo de cod galben din acest week-end, valabila in intervalul 15 mai, ora 14:00 - 16 mai, ora 9:00, anunta Mediafax.

Daca deplasarea in afara locuintelor este absolut necesara, reprezentantii ISU recomanda populatiei sa nu treaca prin apropierea copacilor, stalpilor, panourilor publicitare sau constructiilor ce se pot prabusi (inclusiv imobile aflate in constructie), iar conducatorii auto sunt sfatuiti sa nu isi parcheze masinile in apropierea acestora.

Reprezentantii ISU ii mai sfatuiesc pe cetateni sa nu atinga stalpi sau fire electrice cazute la pamant si sa ocoleasca baltile produse in zona acestora, din cauza ca exista pericolul de electrocutare.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, vineri, o atentionare meteo de cod galben pentru intervalul 15 mai, ora 14:00 - 16 mai, ora 9:00. Potrivit informatiilor, in aceasta perioada, instabilitatea atmosferica va fi accentuata incepand din vestul si sud-vestul tarii, apoi si in restul teritoriului. Vor fi averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si cu aspect de vijelie si grindina.

Avertizarea meteo este dublata de o avertizare de inundatii, emisa de hidrologi.