Studentii ieseni au protestat in fata Prefecturii din Iasi, scandand “Funeriu sa traiasca dintr-o bursa studenteasca”, “Voi aveti salarii mari, noi o bursa de doi bani” sau “Noi muncim ca sa platim taxa de camin”.

Unul dintre studenti pare insa ca s-a cam grabit in momentul in care si-a scris textul pe pancarta cu care s-a deplasat la miting. Click pe foto pentru amanunte

"Noi suntem in principal nemultumiti de structura legii invatamantului universitar, care ne afecteaza in mod direct. In noua forma a legii studentii nu vor mai beneficia de subventia pentru camin. In conditiile in care platim deja doua milioane pentru o camera, acest pret se va dubla. Mai mult, o alta problema importanta este legata de situatia taberelor, burselor si creditelor, pentru ca vom ajunge sa platim pentru un examen de sapte credite cat pentru un salariu mediu”, a declarat Nacu Florin, vicepresedinte al UNSR Iasi.

Studentii sunt nemultumiti si de cresterea taxelor la facultati cu aproximativ 40% si cer mentinerea platformei de burse din 2009.