Prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan a lansat joi un atac la adresa guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, si a ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, afirmand ca nu presedintele Basescu trebuia sa anunte masurile convenite cu FMI, ci mai degraba cei doi demnitari.

"Nu trebuia facuta (comunicarea publica - n.r.) asa cum s-a facut. Guvernatorul si ministrul Finantelor s-au simtit foarte usurati ca nu au iesit ei, asa cum trebuia, sa prezinte situatia si programul si l-au lasat pe presedinte sa vorbeasca despre deficit. Punctul meu de vedere este ca era treaba guvernatorului si a Ministerului Finantelor, care trebuiau sa iasa si sa arate situatia si masurile", a afirmat, intr-o dezbatere publica, Theodor Stolojan, citat de Agerpres.

El a subliniat ca, in timpul unei crize financiare, comunicarea publica este esentiala si la fel de importanta ca programul de masuri.

Stolojan a fost insa contrazis de consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, care a sustinut ca masurile ar fi trebuit anuntate de administratie si nu de seful Bancii Centrale, intrucat nu este in aria sa de competenta.

"Daca acceptam ideea ca problema curenta a Romaniei acum este un plan bugetar, nesustinut de resurse adecvate, atunci cea care trebuie sa anunte masurile este administratia. Presedintele a iesit pentru ca si-a asumat acest lucru. Mi s-a parut un act care da credibilitate si seriozitate. Nu avea cum sa iasa guvernatorul si sa zica 'trebuie sa faceti asa', pentru ca nu e in aria lui de competenta. Nu este indrituit BNR sa se bage", a argumentat Croitoru.