Confederatiile sindicale au cerut printr-o adresa Consiliului Economic si Social sa amane sedinta de plen de vineri, cand ar urma sa fie discutat Memorandumul cu FMI, a declarat Bogdan Hossu, presedinte CNS Cartel Alfa.

Sindicalistii au cerut aceasta amanare deoarece sustin ca nici pana in acest moment Guvernul nu a pus la dispozitia sindicalistilor datele economico-financiare care au stat la baza elaborarii Scrisorii de intentie cu FMI.

"Daca nu vom primi in timp real cele solicitate, atunci nici luni nu se va tine sedinta CES", a afirmat Hossu, citat de Agerpres.

Presedintele Traian Basescu declara marti ca "a decis impreuna cu premierul si sustin punctul lui de vedere ca scrisoarea catre FMI sa nu fie adoptata de Guvern decat daca are avizul CES - Consiliul Economic si Social, unde se intalnesc guvern, patronate si sindicate".

Si purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean, a declarat, miercuri, ca nu se vor face declaratii de presa legate de masurile de austeritate sustinute de Guvern, pana dupa sedinta Consiliului Economic si Social (CES).