Angajatii din sistemul sanitar ar putea intra si ei in greva generala, incepand din 31 mai, odata cu cei din invatamant, din cauza ca "nemultumirile din sanatate sunt la fel de mari", a declarat, miercuri, pentru Mediafax, presedintele Federatiei sindicale Sanitas, Marius Petcu. O decizie ar urma sa fie luata dupa mitingul de amploare anuntat de sindicate in Capitala, pe 19 mai.

"Inca nu am hotarat daca vom face si noi greva generala. Exista o varianta, si anume aceea de a participa alaturi de profesori la greva generala. Dar o decizie va fi luata numai dupa mitingul din 19 mai", spune Marius Petcu.

El a adaugat ca si problemele din sanatate sunt la fel de mari, iar diminuarea salariilor si a pensiilor afecteaza la fel de tare si sectorul sanitar: "O Romanie in greva. Ce sa facem daca aceasta este situatia?".

Cadrele didactice au anuntat, miercuri, ca vor intra in greva generala incepand din 31 mai, iar de miercuri, nu mai trec notele elevilor in catalog si nu mai participa la evaluarile nationale. In plus, pe 19 mai, profesorii vor participa la mitingul de amploare anuntat de marile confederatii sindicale in Piata Victoriei. Anuntul a fost facut de liderul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Aurel Cornea.

El a precizat ca decizia a fost luata in urma intalnirii de miercuri cu toti liderii federatiilor sindicale din invatamant. Aurel Cornea a adaugat ca protestele vor fi atat in invatamantul preuniversitar, cat si in cel universitar.

Presedintele Federatiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, a declarat ca sindicalistii din invatamant nu sunt de acord cu reducerea cu 25% a salariilor.