Guvernul ia in calcul o crestere economica "in jur de zero" si un deficit bugetar de 6,8%, a declarat duminica ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu. Seful Delegatiei FMI, Jeffrey Franks, a precizat ca se asteapta ca cea de-a treia transa sa ajunga in Romania la sfarsitul lunii iunie.

Intrebat ce crestere economica are in vedere Ministerul Finantelor, Vladescu a raspuns: "In jur de zero, este varianta cu care lucram".

El a precizat ca nu s-a discutat cu delegatia Fondului Monetar International varianta unei amanari a transei a treia din imprumut.

Seful delegatiei FMI a spus, la finalul unei noi runde de discutii care a avut loc la Ministerul de Finante, ca "avem deja un acord" iar "intelegerea cu FMI a fost aprobata de board si vom merge in continuare, daca termenii vor fi respectati. Daca nu, vom mai astepta cateva saptamani".

"Cam pe la sfarsitul lunii iunie ne asteptam sa vina acesti bani", a comentat el.

Duminica, incepand cu ora 17,30, reprezentantii coalitiei de guvernare se afla la Palatul Victoria, unde premierul Emil Boc va sustine o declaratie de presa, la ora 20,00.