Blue Air a anulat zborurile programate duminica pe rutele Bucuresti-Milano, Bucuresti-Florenta si Bacau-Torino, toate cu retur, ca urmare a unei noi eruptii vulcanice din Islanda si a norului de cenusa care traverseaza Europa.

"Pasagerii acestor curse au la dispozitie doua optiuni: returnarea banilor sau schimbarea datei de calatorie pentru un alt zbor Blue Air pe aceeasi ruta", se arata intr-un comunicat al companiei, citat de Mediafax.

Vulcanul islandez Eyjafjöll a reinceput joi sa elibereze in atmosfera cantitati importante de cenusa, dupa cateva zile de acalmie.

Eruptia sa a paralizat practic traficul aerian european la jumatatea lunii aprilie, cand, in decurs de aproape o saptamana au fost anulate peste 100.000 de zboruri, iar peste opt milioane de pasageri au ramas blocati pe diferite aeroporturi.

Norul de cenusa vulcanica din Islanda provoaca noi perturbari in traficul aerian european: In Italia, aeroporturile din Milan, Pisa si Florenta sunt inchise pana cel putin la miezul noptii, a anuntat agentia europeana pentru controlul curselor aeriene, Eurocontrol, citata de BBC News.

Autoritatile franceze au anuntat suspendarea a 20 de zboruri pe aeroportul din Nisa.

In prezent, norul de cenusa se afla deasupra sud-estului Frantei si a nordului Italiei, dupa ce a provocat, sambata, inchiderea a 19 aeroporturi in Spania.

Un alt nor, aflat la o altitudine mai mare, se afla deasupra Atlanticului, provocand intarzieri ale curselor transatlantice, care circula pe trasee deviate.

In Spania, traficul revine la normal, ultimele trei aeroporturi Santiago de Compostela, Vigo si La Coruna - urmand a fi redeschise in cursul acestei zile.

In Portugalia, toate zborurile din nordul orasului Porto sunt suspendate duminica, pana la ora 12,00 GMT.