Delegatia Fondului Monetar International a decis sa-si prelungeasca vizita in Romania pana pe 9 mai, cu doua zile mai mult decat era stabilit initial, transmit televiziunile de stiri. Joi, delegatia FMI are programate discutii cu premierul Emil Boc, dar si o intalnire cu presedintele Traian Basescu.

"Delegatia FMI si-a prelungit de multe ori sederea in Romania", a comentat guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu. Ïn vremurile noastre de tinerete, isi prelungeau sederea cu 2-3 saptamani", a spus guvernatorul.

Misiunea FMI a venit in tara noastra la 27 aprilie, pentru cea de-a patra revizuire a acordului stand-by incheiat intre Romania si institutia financiara internationala. In urma acestei revizuiri consiliul director al FMI va decide in a doua parte a lunii iunie daca se va elibera cea de-a cincea transa din acord, in suma de 850 milioane euro.

Romania are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, BM si BERD, urmand sa ajunga la 19,95 miliarde euro. Romania a atras deja imprumuturi de aproximativ 11,5 miliarde euro.